Kategorier
Nyheter Tävling

Stark inledning på nya året med Startskottet!

Fredag till söndag avgjordes Startskottet/IUDM i Friidrottens Hus med oss i Vikingen tillsammans med ÖIS som arrangörer och det blev både en lyckat tävling för många och ett lyckat arrangemang!

På fredagen bjöds det på häcktävlingar från P/F13 upp till seniorer där Ebba Magnusson inledde sin tävlingssäsong med fina 8.84 på 60 m häck, mindre än tiondelen från hennes personliga rekord från förra året. Johannes Lundqvist testade också att springa lite häck och sprang på 9.11 i P19, Elsa Heyden sprang på 9.83 i F17 och Max Johansson persade med 11.04 i P15 (fast han egentligen tillhör P14).

Max var också den som inledde lördagens tävlingar med första grenen P14 höjd och där slog han till med ännu ett personligt rekord när han hoppade 1.50 första gången någonsin! Lördagen bjöd också på snabba 60 m lopp. Vi fick bland annat se Elvira Tanderud och Lisa Lilja göra säsongsdebut på sträckan vilket resulterade i ett tangerat pers för Elvira på 7.46 och ett nytt pers för Lisa på 7.54. Det ska bli spännande att se vad de båda kan göra på 200 m i vinter. Vår längdhoppare Thobias Montler inledde också säsongen i lördags med 60 m och sprang då på fina 6.93 vilket visar att det finns snabbhet för att hoppa långt. Även vår längdhoppare Erik Johansson sprang bra med 7.07 och vår trestegshoppare Gustav Tartu satte nytt pers med 7.14!

Att våra yngre aktiva tränat riktigt bra under hösten och vintern visade inte bara Max utan även flera andra. En som tog en riktig Grand Slam i helgen var Elin Amundin som vann hela fyra grenar, 60 m, 200 m, längd och tresteg! Dessutom satte en mängd aktiva flera personliga rekord i flera grenar så som Andrew Swedberg i P13 200 m med 27.88 och i F12 60 m blev det personligt rekord på hela gänget som ställde upp!

Stort grattis till alla personliga rekord och fina placeringar och stort tack till alla som ställde upp som funktionärer i helgen! Utan er så blir det inga arrangemang.

Tillbaka