Kategorier
Evenemang Nyheter Tävling

Full fart på Vikingens aktiva

Vi har haft en intensiv tävlingsvecka bakom oss och denna vecka blir det självklart mer tävlingar!

Förra veckan var det tävlingar på hemmaplan i Friidrottens hus ända från torsdag till söndag. Under torsdagen var det den nya galan Gothenburg games med flera aktiva från Vikingen i farten. Från fredag till söndag var det vår egen tävling Göteborg Inomhus med allt från våra yngsta aktiva till våra äldsta. Totalt blev det nästan 900 deltagare och 1700 starter på Göteborg Inomhus!

Patrik inledde säsongen på 60 m med 6.93!
Foto: Deca Text & Bild

Självklart finns det massor med fina prestationer att lyfta fram. Under Gothenburg games visade bland annat Thobias Montler och Andreas Kramer att formen är god även om inte fullträffen kom på hemmaplan. Thobias hoppade 7.98 och Andreas sprang på 1:46.51. Några som säsongsdebuterade i torsdags var Alexander Lundskog på 800 m och Patrik Andersson på 60 m där båda gjorde stabila insatser men visar också att det finns mer att plocka fram.

Andreas vann på ett övertygande sätt 800 m på Gothenburg Games!
Foto: Deca Text & Bild

Under Göteborg Inomhus fanns det flera glädjestunder för många aktiva. Bland annat Oskar Kjellberg som slog till med ett riktigt fint nytt personbästa i P13 800 m med 2:36.23. Eller Andrew Svedberg som i samma åldersklass persade i både längd och 200 m! På tjejsidan visade Johanna Gustén bland andra riktigt fin form när hon var nära sitt nysatta pb på 10.13 med ett hopp på 9.96 i tresteget i F17.

Bland seniorerna så var hoppgrenarna riktigt spännande. I damernas höjd bjöd Ellen Ekholm på en riktigt spännande tävling genom att klara några höjder i andra eller tredje försöket för att till slut hoppa 1.81 och nytt årsbästa redan i första försöket! När allt stämmer kommer hon hoppa riktigt högt. I herrarnas stav hoppade Robin Jacobsson riktigt bra med sitt nya årsbästa på 5.17. Även Oscar Jansson imponerade med 5.02 och sedan försök på nytt veteranvärldsrekord!

Ellen bjöd på ett riktigt fint hopp på 1.81 under Göteborg Inomhus!
Foto: Deca Text & Bild

Just Robin och Oscar är två av fyra som ska representera Sverige (och Ullevi Vikingen) på Nordenkampen i helgen! De andra två är Lisa Lilja och Alexander Lundskog. Nordenkampen kommer gå att följa på SVT play i helgen. Redan ikväll däremot på SVT är det en gala från Polen där både Andreas Kramer och Tobias Montler är i farten så kika in på SVT kl. 18.00 och heja fram våra stjärnor.

Alexander springer Nordenkampen i helgen för Sverige!
Foto: Deca Text & Bild

Stort lycka till alla som tävlar i kväll och i helgen och stort tack till alla funktionärer som var med och gjorde Göteborg Inomhus till ett lyckat arrangemang!

Tillbaka