Kategorier
Nyheter

Sju medaljer på ISM

Det blev sju medaljer på ISM i helgen varav 3 guld, 2 silver och 2 brons.

Redan första kvällen stod Vidar Johansson för det första guldet när han vann 3000 m. Trots att det var ett relativt långsamt 3000 m lopp med en segertid på 8:29.79 så visade Vidar att han är bäst och bytte alltså upp förra årets silver mot ett guld!

Vidar tog hem helgens första medalj till Vikingen i och med sitt guld på 3000 m. Segergesten var en självklarhet!
Foto: Deca Text & Bild

På lördagen blev det återigen ett guld till Vikingen i form av Andreas Kramer på 800 m som stod för en av helgens bästa prestationer när han sololöpte in på fina 1:46.74. Det betydde att det blev ett guld i Malmö igen, stället där han 2016 tog sitt första senior-SM guld. Tränaren Per Skoog var nog nöjd med både Andreas och Vidars insatser under helgen.

Andreas gav inte konkurrenterna någon chans när han satte upp ett högt tempo från start och gick i mål på 1:46.74!
Foto: Deca Text & Bild

Under lördagen var även 60 m löparna igång och där sprang Elvira Tanderud riktigt bra och knep silvermedaljen på 7.48, inte långt från sitt personliga rekord. En som däremot satte personligt rekord var Helmi Hjortbäck som sprang på 7.74 i försöken och bara var 3 hundradelar från en final!

Elvira med blommor och medalj efter en riktigt bra genomförd tävling och inte långt från det personliga rekordet på 60 m!
Foto: Deca Text & Bild

Söndagens tävlingar bjöd på hela 4 medaljer. Allra överst på pallen fick Thobias Montler kliva efter att ha tagit Vikingens tredje guld under helgen med ett hopp på 7.87. Hans längsta hopp kom redan i första omgången och efter ett övertramp i andra valde han att stå över resten av hoppen. Trots att vi inte fick se så många hopp under ISM så kommer Thobias bjuda på många långa hopp resten av året.

Den manliga längdtävlingen blev aldrig riktigt spännande (åtminstone inte om guldet) utan Thobias segerresultat kom redan i den första omgången.
Foto: Deca Text & Bild

Det blev även ett silver i stavhopp för Robin Jacobsson under lördagen. Det efter en riktigt spännande final. Robin och William Asker från ÖIS hoppade om varandra flera gånger men till slut så gick William segrandes med 5.25 och Robin tog hem silvret med det fina resultatet 5.20.

Robin hoppade riktigt bra under söndagen och knep silvermedaljen i en riktigt spännande tävling.
Foto: Deca Text & Bild

Vikingens två bronsmedaljer kom båda under söndagen. Ellen Ekholm tog brons efter en jämn höjdtävling där hon slutade på 1.79 och var nära på 1.81. Lisa Lilja tog också brons, det på 200 m efter att ha sprungit in på 24.12.

Ellen hoppade till sig ett SM-brons i helgen med en hoppning som gav mersmak!
Foto: Deca Text & Bild

En som var nära att knipa en SM medalj var Gustav Tartu som satte nytt pers i tresteg med 15.03 och bara var 8 centimeter från bronset. Det blev även en sjundeplats i tresteg för Melker Manne och en åttondeplats av Markus Lundborg. Även Helmi Hjortbäck och Nils Thornberg blev båda 8:a på 200 m, Helmi återigen med ett nytt pers på 25.09. Vi gratulerar även Khaddi Sagnia och Utby till guldet i längdhoppet under lördagen.

Gustav satte nytt pers med 15.03 i tresteg och knep en fin men snöplig fjärdeplats.
Foto: Deca Text & Bild
Tillbaka