Kategorier
Nyheter

19 aktiva till IJSM

Under helgen avgörs IJSM+IUSM17 i den helt nya inomhusarenan i Karlstad. 19 aktiva åker dit och gör upp om finalplatser och medaljer.

Tävlingarna startar redan kl. 10 på lördagen med bland annat P17 60 m där vi har Hampus Lindbom till start och M22 tresteg där vi har Melker Manne och Gustav Tartu. Både Gustav och Melker var nyligen med på ISM i Malmö där de slutade fyra respektive sjua så det finns helt klart goda chanser till medaljer där. Under dagen bjuds det även på P19 tresteg med både Johannes Lundqvist, Jonas Gustén och Philip Karlsson som alla tre har möjlighet till framskjutna placeringar.

Gustav är en klar medaljfavorit redan tidigt på lördagen!
Foto: Deca Text & Bild

Under lördagen avgörs även 60 m för P19 och M22 med flera aktiva från Vikingen. Ser man till statistiken är det Herman Forsberg som ligger allra bäst till för en finalplats då han är 8:a i statistiken för M22 med sina 7.05. Men tävlingen ska genomföras och allt kan hända. Springer man bra utifrån sina förutsättningar vet man inte vem som är i final eller står på pallen i slutet av dagen.

Här är Herman i kamp mot den 11 år äldre klubbkompisen David Sennung tidigare i vinter. På IJSM blir det lite mer jämnårigt motstånd men troligen lika jämn kamp där.
Foto: Deca Text & Bild

För tjejerna är det de korta häckloppen som gäller på lördagen och 60 m utan häckar på söndagen. På 60m häck har vi en deltagare i varje klass på tjejsidan. I F17 är det Elsa Heyden, i F19 Helmi Hjortbäck och i K22 är det Ebba Magnusson. Ser man till tidigare i säsongen och den senaste tidens träningar så har alla tre goda möjligheter att sänka sina årsbästan och då nå framskjutna placeringar.

Helmi blir intressant att följa både på 60 m häck och 60 m.
Foto: Deca Text & Bild

På söndagen har vi också många intressanta grenar att följa. För att lyfta fram några hoppgrenar har vi bland annat Nora Jolbäck i F19 tresteg. Nora som har höjt sitt personliga rekord till 12.22 under inomhussäsongen jagar såklart fler långa hopp och medaljer. Även i K22 tresteg har vi en deltagare i form av Sofia Andersson. I P19 så är det längd som gäller på söndagen om man ser till grophopparna. Där har vi Marcus Johansson som har hoppat 6.80 i vinter och ligger högt upp i statistiken inför IJSM. Det ska också bli spännande att följa M22 längd där både Erik Johansson och vår främst trestegshoppande Gustav Tartu ställs mot bland annat trean, fyran och femman från ISM i Malmö.

Nora har goda medaljchanser i både längd och tresteg under helgen.
Foto: Deca Text & Bild

När det är tjejernas tur att springa 60 m på söndagen så vet vi att det kommer gå fort. Vi har ju framförallt Elvira Tanderud i F19 som tog en fantastisk silvermedalj vid ISM i Malmö. Dessutom Helmi Hjortbäck som var riktigt nära finalen där, även hon i F19. På söndagen är det istället då dags för killarna att springa 60 m häck och där har vi två aktiva i P19 klassen i form av Theodor Johner och Johannes Lundqvist.

Elvira kommer till IJSM som färsk silvermedaljör från ISM, förhoppningsvis kan silvret bli till guld i helgen.
Foto: Deca Text & Bild

Här är hela truppen till IJSM:
K22
Ebba Magnusson – 60 m, 60 m häck
Sofia Andersson – Tresteg

F19

Elvira Tanderud – 60 m
Helmi Hjortbäck – 60 m, 60 m häck
Nora Jolbäck – Tresteg, Längd, Höjd

F17

Elsa Heyden – 60 m, 60 m häck

M22
Rafael Tejada de Leon – 60 m
Erik Johansson – Längd
Gustav Tartu – Tresteg, Längd
Melker Manne – Tresteg
Herman Forsberg – 60 m

P19

Jonas Gustén – Tresteg, Längd
Shakeem Reid – 60 m
Theodor Johner – 60 m, 60 m häck
Johannes Lundqvist – 60 m häck,
Philip Karlsson – Tresteg
Marcus Johansson – 60 m, Längd
Viggo Andersson – 60 m

P17

Hampus Lindblom – 60 m

Stort lycka till alla aktiva och coacher!

Tillbaka