Kategorier
Nyheter

Nio Vikingar till Finnkampen!

Nu till helgen är det dags för Finnkampen och hela nio Vikingar är uttagna, två till Ungdomsfinnkampen och sju till seniorkampen!

Nu närmar sig en av den finaste traditionerna inom friidrotten nämligen Finnkampen och i år kommer nio Vikingar tävla på Olympiastadion i Helsingfors! Två av dem är ungdomar och gör sina första Finnkamper i Ungdomslandskampen. Det är Jonas Gustén som ska hoppa tresteg och Helmi Hjortbäck som är uttagen på 100 m och i det svenska laget på 4×100 m! Dessutom är Lerums Theodor Johner uttagen att springa 110 m häck, Theo som tävlar för Lerum men tränar med Vikingen! 

Jonas ska få dra på sig landslagskläderna för första gången i helgen då han ska hoppa tresteg i Ungdomsfinnkampen! 
Foto: Deca Text & Bild 

På seniorsidan har vi sju aktiva från Vikingen på plats i Finland där kvinnliga 200 m blir representerat av inte mindre än två Vikingar, Lisa Lilja och Elvira Tanderud. Båda blir mycket intressanta att följa där och Elvira får vi även följa i det svenska 4×100 m laget. Den tredje kvinnliga aktiva som åker till Finnkampen är Meraf Bahta som är uttagen till att springa 10 000 m. 

Två tummar upp från Elvira som återigen får dra på sig landslagsdräkten och springa både 200 m och 4×100 m! 
Foto: Deca Text & Bild 

På den manliga sidan har vi två löpare. Andreas Kramer på 800 m och Vidar Johansson på 3000 m hinder. Båda numera erfarna mästerksaps och Finnkampslöpare och vi hoppas att dem kan plocka många poäng mot finnarna. På hoppsidan har vi Robin Jacobsson och Thobias Montler på plats i stav respektive längd. Även där finns det hoppas vi på många poäng till Sverige och Thobias är såklart favorit i sin gren. 

Vidar springer 3000 m hinder på finnkampen och verkar slippa den nyblivna europamästaren på 3000 m hinder Topi Raitanen som nyligen haft corona. 
Foto: Deca Text & Bild 

Stort lycka till i Finland hela gänget! Vi här hemma får följa tävlingarna via SVT. 

Tillbaka