Kategorier
Nyheter

Succé på Finnkampen!

Vi hade nio Vikingar på plats i Finland i helgen och alla gjorde bra ifrån sig och bidrog till svensk dubbelseger både på senior- och ungdomssidan!

Det blev hela 4 individuella segrar under helgen med. Först ut på hela helgen och första grensegern tog Meraf Bahta när hon vann 10 000 m och tillsammans med de andra svenska tjejerna tog en trippet till Sverige i grenen! 

Meraf vann 10 000 m i finnkampen och äntligen fick vi se henne i Sverigekläderna igen! 
Foto: Deca Text & Bild 

Senare under första dagen kom alla de andra grensegrarna för Vikingen aktiva! Vidar Johansson vann hinderloppet när han i stort sätt gick i mål samtidigt som Emil Blomberg, Thobias Montler säkrade segern i längdhoppet och Andreas Kramer spurtade till sig segern i herrarnas 800 m lopp. 

Vidar bidrog också till en trippelseger för svensk del i 3000 m hinderloppet! 
Foto: Deca Text & Bild

Under första dagen så blev även Elvira Tanderud femma i damernas 100 m, en placering hon senare överträffade under söndagen då hon sprang 200 m tillsammans med Lisa Lilja. I det loppet blev det en trippelseger för sverige med Lisa på en andraplats och Elvira på en tredjeplats på fina tider i det lite kyliga Helsingfors. Lisa fick dessutom ställa upp i det svenska 4×400 m laget där hon gjorde en strålande sträcka! Under söndagen hoppade även Robin Jacobsson stav och blev där fyra på 5.07. 

Både Lisa och Elvira sprang bra när de blev tvåa respektive trea på 200 m loppet! 
Foto: Deca Text & Bild 

Våra aktiva i Ungdomsfinnkampen gjorde strålande i från sig! Jonas Gustén blev fyra i tresteget och var bara dryga decimetern ifrån det nysatta personliga rekordet. Helmi Hjortbäck blev trea på 100 m och gjorde en lysande första sträcka i tjejernas 4×100 m lag och Lerums Theodor Johner som tränar med Vikingen blev också han trea på 110 m häck på en tid som är nära hans personliga rekord och då ska man veta att avstånden är något längre i Ungdomsfinnkampen än på nationella tävlingar då man går efter internationella regler. 

Jonas var riktigt nära sitt nysatta personliga rekord i tresteget. 
Foto: Deca Text & Bild

Grymt jobbat alla aktiva som var med och bidrog till en svensk dubbelseger både i ungdoms- och seniorkampen! Här näst väntar en Diamond League final på onsdag och torsdag dit Thobias Montler har kvalat in och där han hoppar längd på torsdag. 

Thobias vann inte bara Finnkampen utan han hoppar även Diamond League-final på torsdag! 
Foto: Deca Text & Bild 
Tillbaka