Kategorier
Nyheter

12 medaljer till Vikingen vid USM/JSM!

Det blev en riktigt bra helg med hela 12 medaljer till Vikingen-aktiva vid USM och JSM i helgen och dessutom en mängd personliga rekord.

Fem guld, fem silver och två brons blev medaljskörden fördelat på 9 aktiva under tävlingarna i Uppsala och Sollentuna i helgen. Dessutom blev det ytterligare åtta placeringar bland de sex främsta som alltså ger SM-poäng och sen ytterligare fyra som var sjua eller åtta alltså ändå räknat som finalplatser! 

Felix var en av våra medaljörer i helgen då han tog silver i stav i P19! 
Foto: Deca Text & Bild

Hela tre aktiva slog till med dubbla medaljer och det var tre sprinttjejer i tre olika åldersklasser. Elvira Tanderud tog först brons på 100 m med tiden 11.83 och sen tog hon hem guldet på 200 m med 24.02 i F19 klassen. Helmi Hjortbäck tog istället två silvermedaljer när hon blev tvåa på så väl 100 m som 200 m på 12.31 respektive 25.59 i F17. Och i den yngsta klassen på USM, F15 slog Hanna Amundin till med inte mindre än två guld! Detta på 80 m och 300 m. På 80 m blev det dessutom nytt personligt rekord med den fina tiden 10.08. På 300 m hade hon även där en riktigt bra tid med 41.00 och det fattades inte mycket till det personliga rekordet. 

Helmi tog två silver i helgen på 100 m och 200 m! 
Foto: Deca Text & Bild

Det blev alltså sex medaljer till Vikingens sprinters i helgen men hopparna ville som vanligt inte vara sämre dem och kammade hem fem medaljer! Där var det trestegshopparna som stod för flest medaljer med ett guld och två silver. Guldet togs av Jonas Gustén som slog till med ett nytt fint personligt rekord på 13.89 och med det vann guldmedaljen i en jämn kamp med tvåan i tävlingen i P17 klassen. I klassen över fast på tjejsidan, i F19, så var det Nora Jolbäck som istället slog till med nytt årsbästa, 11.98 vilket gav henne en silvermedalj. Nora var dessutom femma i längdhoppet och åtta i diskus på nya personliga rekordet 36.88! Den sista medaljen av trestegshopparna tog Gustav Tartu som nu ”bytte upp sig” från senior SM där dett blev ett brons till att istället vinna en silvermedalj i M22 tresteg, detta på 14.71! Gustav hoppade även längd och blev där 6:a! 

Jonas tog hem guldet i P17 tresteg efter en jämn tävling! 
Foto: Deca Text & Bild 

I samma längdtävling där Gustav Tartu blev sexa så knep istället Erik Johansson guldmedaljen genom att hoppa 7.22 i sista omgången och med det också sätta nytt årsbästa! Sen blev det ju även en medalj i stavhoppet till Felix Steene som var ytterst nära sitt veckogamla personliga rekord när han hoppade 4.98 och med det tog hem silvermedaljen i P19 stav! Den sista medaljen under helgen kom på långdistanssidan och då i form av Louis Schmitz som tog bronsmedaljen i P19 5000 m när han sprang på 16.07.80! Louis blev dessutom sjua på 1500 m!

Erik slog till med nytt årsbästa när han tog hem guldet i längdhoppet i M22! 
Foto: Deca Text & Bild 

Vi hade ju dessutom flera som var väldigt nära medaljerna, bland annat Melker manne som blev fyra i M22 tresteg, Ebba Magnusson som blev fyra i K22 100 m häck och André Jacksson som blev femma två gånger om, först på 100 m och sen på 200 m i M22! På kastsidan var Natalie Nilssen Zappalà vår främste i helgen med sin femteplats i K22 kula på 12.16. Och även Marcus Johansson knep en topp sexplacering genom att bli just sexa i P17 längd på 6.46. 

Natalie blev femma i kula i K22! 
Foto: Deca Text & Bild

Dessutom får vi även lyfta fram Theodor Johner och Tova Karlsson som tävlar för Lerum respektive Hönö men som där Theo endast tränar med Vikingen och Tova tränar både med Hönö och Vikingen. Theo sprang i helgen hem ett guld i P17 klassen på 110 m häck på den riktigt fina tiden 14.37 vilket också är nytt personligt rekord. Tova tävlade i flera grenar i helgen med en fjärdeplats på 300 m häck som bästa placering på det nya personliga rekordet 47.26! Rakt igenom en riktigt bra helg för många av våra aktiva helt klart och vi riktar ett stort grattis till våra medaljörer och till alla som salgit personliga rekord och presterat på topp. 

Theodor som tränar med Vikingen tog guld på 110 m häck i helgen! 
Foto: Deca Text & Bild
Tillbaka