Kategorier
Nyheter

Fyra medaljer på IJSM!

IJSM i Karlstad bjöd på många fantastiska insatser från Vikingar med bland annat fyra medaljer! Det blev 1 guld, 2 silver och 1 brons under IJSM i helgen. Dessutom två fjärdeplatser, fyra femteplatser och två sjätteplatser! Ett bra IJSM helt klart och många som gjorde sina bästa prestationer under inomhussäsongen och tyvärr även några grenar som gick med stolpe ut, som det nästan alltid är

Helgens enda guld till en Vikingen aktiv kom faktiskt i en av de sista grenarna under helgen, F19 tresteg. Där levde Nora Jolbäck upp till favoritskapet och med sina 12.10 tog hon inte bara hem guldet utan gjorde också ett av sitt livs längsta hopp! Förutom guldet i tresteg blev det också en femteplats i längd på nya inne perset 5.64!

Guld till Nora i tresteg!
Foto: Deca Text & Bild

Båda silvermedaljerna kom från två aktiva som också gjorde två riktigt bra prestationer under helgen. Erik Johansson slog nämligen till med hela 7.35 i sista omgången och hoppade då upp sig till en andraplats i M22 klassen. 7.35 är ett klart säsongsbästa och en längd som faktiskt hade räckt till en bronsmedalj på senior-SM för en vecka sedan.

En silvermedalj och 7.35 av Erik! Dessutom brons till före detta Vikingen aktiva Oliwer!
Foto: Deca Text & Bild

Den andra silvermedaljen tog Elvira Tanderud som i semifinalen sprang på fantastiska 7.42. En tid som faktiskt tar henne upp som fyra genom tiderna i Sverige i F19 klassen! I finalen gjorde hon ett till bra lopp med 7.49 men dessvärre var Hässelbys Nora Lindahl hundradelen snabbare och knep guldet. Med 7.42 och silvermedaljen gjorde Elvira helt klart en av de bästa insatserna i helgen!

Elvira gjorde en riktigt bra tävlingshelg med ett silver och 7.42 på 60 m!
Foto: Klas Forsberg

Bronset kom i M22 tresteg där två Vikingen aktiva faktiskt slogs om medaljerna. Till slut var det Gustav Tartu som drog det längsta strået och tog bronsmedaljen på 14.74 framför Melker Manne som blev fyra på 14.67. Två Vikingar alltså topp 4!

Gustav tog hem bronset på 14.74 i M22 tresteg.
Foto: Deca Text & Bild

I K22 tresteg var det också små marginaler och en som tyvärr inte hade marginalerna på sin sida var Sofia Andersson som hoppade 10.78, endast 13 centimeter från bronsmedaljen och 1 centimeter från fjärdeplatsen. Istället blev det en femteplats för Sofia, nästa gång är det hon som står på pallen! Ännu mindre marginaler hade Ebba Magnusson i K22 60 m häck. I finalen sprang hon riktigt bra med 8.77 vilket gav en fjärdeplats. Upp till bronset fattades endast 2 tusendelar(!). I sommar är det 100 m häck som gäller för Ebba och då hoppas vi att marginalerna är på hennes sida, och gärna mer än några tusendelar!

Ebba (längst till vänster) hade tyvärr marginalerna på fel sida men till sommaren är det kanske hon som drar längsta strået.
Foto: Deca Text & Bild

En som sprang både 60 m med och utan häckar riktigt bra under helgen var Helmi Hjortbäck som satte nytt personligt rekord i båda grenarna. På 60 m sprang hon på 7.71 vilket gav en femteplats och på 60 m häck var det exakt 1.1 sekunder långsammare med 8.81, även det personligt rekord och även det en femteplats i F19-klassen.

Helmi satte dubbla pers och tog två femteplatser i helgen!
Foto: Klas Forsberg

En annan som satte dubbla personliga rekord i helgen var Jonas Gustén som hoppade 13.75 i tresteg (innomhus pers) och 6.51 i längd! I tresteget blev han sexa med det resultatet. Sjua i samma tävling blev Philip Karlsson med 13.62 och åtta blev Johannse Lundvist med 13.56. Riktigt jämt mellan Vikingarna! Ytterligare en sjätteplats under helgen blev det också i form av Herman Forsberg på 60 m. Herman var dessutom under 7 sekunder för första gången med 6.97!

Herman (till vänster) sprang riktigt bra i helgen och var under 7 sekunder första gången någonsin på 60 m!
Foto: Deca Text & Bild

Riktigt bra kämpat alla aktiva och coacher. Här näst ser vi fram emot IUSM nästa helg i Västerås.

Tillbaka