Kategorier
Nyheter

Dags för IUSM i Västerås!

Nu är det dags för 15-16 åringarna att ha sitt mästerskap för inomhussäsongen, IUSM i Västerås! Dit åker Vikingen med 7 aktiva.

Tävlingarna drar igång kl. 10.00 på lördag och redan 10.30 har vi vår första aktiv i farten. Matilda Skoglund ska stöta kula i F15 klassen. Matilda har stött 10.82 i år och har varierat lite med sin gamla glidteknik och sin nya rotationsteknik men på IUSM blir det glidtekniken som får avsluta inomhussäsongen. Som det har sett ut på träningarna det senaste kan det nog bli långa stötar. Senare under lördagen är det dags för Pontus Setteskog som tävlar både i 60 m, kula och har 200 m försök under lördagen. Pontus har visat bra form det senaste med bland annat ett pers på 60 m i helgen på MAIK indoor med 7.76.

Pontus ska köra flera grenar i helgen.
Foto: Deca Text & Bild

Under lördagen springer även våra medeldistansare försök på 1000 respektive 1500. I F15 är det Lovisa som springer 1000 m. En ny distans för Lovisa under vintern men där hon har sprungit bättre och bättre. I P16 klassen är det Santiago Picasso som springer 1500 m. Santi har sänkt sig rejält under säsongen och vi hoppas det fortsätter över IUSM. Han är också anmäld till 400 m. Just 400 m springer även Bella Wennbom. Hon har haft lite problem med ett knä under inomhussäsongen men sprungit bättre och bättre. Under lördagen tävlar även Johanna Gustén i tresteg.

Bella springer 400 m under lördagen.
Foto: Deca Text & Bild

Söndagen är lite lugnare sett till Vikingen aktiva. Hanna Amundin är först ut med försök på 60 m på söndagen. Hanna är också en av de aktiva som sänkt sitt personbästa ordentligt under inomhussäsongen då hon sprungit på 7.91. Kan hon ligga runt det eller till och med sänka sig ytterligare lite kan det bli riktigt fina placeringar. Därefter är det Matilda som ska kasta vikt, för första gången på tävling någonsin. Sen väntar eventuella finaler för flera aktiva, beroende på hur det går i försöken. Det är final på 60 m F16 med eventuellt Hanna. Det är final på 200 m med eventuellt Pontus. Och så är det medeldistansarna som eventuellt springer final, Santi på 1500 och Lovisa på 1000 m.

Hanna springer 60 m under söndagen.
Foto: Deca Text & Bild

För många är det här första SM-tävlingen och för alla en del i utvecklingen framåt. Det viktigaste är alltså att prestera så bra som möjligt utifrån sina egna förutsättningar, även om det är ett SM. Gör man det brukar även placeringarna bli bra. Vi önskar alla aktiva ett stort lycka till i helgen!

Tillbaka