Kategorier
Nyheter

Starka insatser på IUSM

I helgen avgjordes IUSM i Västerås med 7 Vikingar på plats. Det i princip alla överträffade sig själva och gjorde riktigt insatser.

Under helgen gjorde våra aktiva totalt 13 starter och alla starterna resulterade i bättre placering än vad statistiken sa på förhand. Det visar verkligen att träningen har gett resultat och att man inte ska fokusera på vad ens konkurrenter gör utan ha fokus på sig själv och sin egen insats så kommer resultaten därefter. En som lyckades lyfta sig i alla tre grenar han ställde upp i var Pontus Setteskog. Redan på 60 m försöken på lördag förmiddag så var Pontus nära sitt personliga rekord när han sprang på 7.82 och blev tolva. Han följde sedan upp det med en åttonde plats i kula och sen att ta sig till B-final på 200 m. Finalen avgjordes på söndagen där han satte nytt personligt rekord med 24.72 och där han slutade sjua! En riktigt bra genomförd helg av Pontus.

Pontus sprang fort både på 60 m och 200 m och stötte långt i kula i helgen!

En annan som knep just en åttonde plats i kula var Matilda Skoglund. Hon gjorde sin mest stabila kultävling någonsin när hon hade 5/6 stötar över 10 m med 10.53 som längsta. Det fattades inte mycket till det personliga rekordet och åttondeplatsen var flera placeringar högre en vad hon låg till i statistiken inför tävlingarna. Under söndagen tävlade hon även i viktkastning. Det var faktiskt hennes allra första tävling i vikt någonsin så perset var givet! Det som inte var givet var att hon skulle få till pers i varje kast, alltså kasta bättre och bättre och sluta på en 14:e plats!

Matilda Deltog i både vikt och kula i helgen och presterade riktigt bra i båda grenarna!

Helgens enda medalj kom under söndagen när Hanna Amundin sprang snabbt och snabbare i försök och final. I försöken blev det först nytt pers med 7.90. Det höll sig inte länge för redan i finalen sprang hon snabbare med 7.81. Det räckte till en silvermedalj och ett stort nytt personligt rekord. Att slå pers två gånger på samma dag och dessutom ta ett silver på IUSM är definitivt en mycket bra insats.

Hanna flög fram på 60 m mot nya perset 7.81!

Hanna persade totalt med 1 tiondel på 60 m under helgen, en riktigt stor marginal på 60 m. En annan som totalt krossade sitt personliga rekord med ca 5 sekunder i helgen var Lovisa Skoog. Inte på 60 m då utan 1000 m. Där sprang Lovisa in på 3:22.05. Vilket räckte till en 14:e plats, en klar skillnad mot vad statistiken sa inför tävlingen. Lovisa sprang med självsäkerhet genom hela loppet och imponerade stort på tränarna och klubbkompisarna på plats.

Lovisa imponerade stort på 1000 m.

En till som sprang en av de längre sträckorna var Santiago Picasso som sprang 1500 m i P16. Där blev det en snabb öppning för Santi och en fart som var klart snabbare än hans personliga rekord. Han orkade inte riktigt hänga på löparen framför sig och tappade lite de sista varven in mot mål men la in en bra spurt och sprang i mål på sin näst bästa tid någonsin med 4:48.87 och slutade på en 13:e plats. Också det en klar förbättring mot vad statistiken sa på förhand.

Santi sprang in på sin näst bästa tid någonsin på 1500 m.

Stabilast under helgen var nog Johanna Gustén som gjorde 10.06 två gånger om i F16 tresteg. I sista hoppet blev det tyvärr övertramp men en riktigt bra ansatslöpning och båda 10.06 hoppen gav mersmak. Det var inte långt från inomhusperset på 10.13 och det gav en 14:e plats i tävlingen vilket är några steg upp sett till årsbästalistan.

Johanna gjorde en riktigt stabil trestegstävling, när stabiliteten finns där kommer de riktigt långa hoppen med!