Kategorier
Nyheter

22 aktiva till USM/JSM i helgen!

I helgen är det dags för USM och JSM i Uppsala respektive Sollentuna och vi har totalt 22 aktiva som ska iväg och tävla!

Till USM i Uppsala har vi fyra aktiva till start. I F16 så är Elsa Heyden anmäld till 100 m och 200 m och i F15 har vi tre tjejer på plats, Hanna Amundin, Bella Wennbom och Mary Harwood. Samtliga är anmälda på 80 m, Hanna och Bella även på 300 m och Mary även i längd. Det är stora startfält och tuff konkurrens i denna ålder men samtliga var med i vintras på IUSM på hemmaplan och presterade på hög personlig nivå och samtliga har satt nya personliga rekord och visat fin form i sommar så vi hoppas både på fina prestationer och bra placeringar. 

Hanna med guldmedaljen från 200 m på IUSM i vintras mellan prisutdelarna Thobias Montler och Andreas Kramer! 
Foto: Deca Text & Bild 

Till USM17 och JSM i Sollentuna är det desto fler aktiva med 18 stycken, dock många fler åldersklasser där. I den äldsta åldersklassen M/K22 har vi 8 aktiva till start. I M22 100 och 200 m har vi André Jackson som har goda chanser på framskjutna placeringar i båda grenarna. Vi har även starka hoppare i M22 med Gustav Tartu i både tresteg och längd där han får sällskap av Melker Manne i tresteg och Erik Johansson i längden. Gustav var ju trea senast på senior SM för några veckor sen men det är inte helt givet att han är den som kommer hoppa längst från Vikingen i tresteg då det inte skiljer så mycket mellan honom och Melker i årsbästa och båda är medaljkandidater. Även Erik Johansson i längdhoppet är en medaljkandidat. Dessutom har vi Sören Simonson Pauli i höjdhoppet i M22.

Gustav tog medalj vid senior-SM i tresteg, vi hoppas att det kan upprepas på JSM, kanske kan vi få två Vikingar på pallen i tresteg i M22! 
Foto: Deca Text & Bild 

På den kvinnliga sidan i 22-årsklassen har vi tre aktiva fördelat på fyra grenar. Ebba Magnusson dubblerar med 100 m och 100 m häck och har absolut medaljchans i häcken där hon ju var i final på senior-SM. Sen har vi även Sofia Andersson i tresteg och Natalie Nilssen Zappalà. Trots tuff konkurrens finns det även medaljchanser där, framförallt för Natalie. 

Natalie fick det inte riktigt att stämma vid SM men vi hoppas att det funkar bättre på JSM och att hon till och med kan knipa en medalj! 
Foto: Deca Text & Bild 

I 19-årsklasserna har vi sex deltagare, tre tjejer och tre killar. På tjejsidan är det Elvira Tanderud, Nora Jolbäck och Ebba Toorell. Elvira är favorit i båda sina grenar 100 m och 200 m men lär få tufft motstånd på framförallt 100 m. Nora ställer upp i både längd, tresteg och diskus. En kombination som visat sig vara lyckad tidigare för Nora. Allra störst chans på medalj har Nora ändå i tresteget och hon har fältets näst bästa årsbästa. Ebba kör bara kastgrenarna och i helgen blir det både kula och diskus, grenar där hon satt nya personliga rekord i under året. 

Nora hoppar både tresteg och längd och kastar diskus i helgen men den största medaljchansen finns ändå i tresteg. 
Foto: Deca Text & Bild

På killsidan i P19 är det Louis Schmitz, Felix Steene och Johannes Lundqvist som är i farten. Louis är anmält på både 1500 m, 5000 m och 2000 m hinder, vi får se om det blir alla grenar men ser man till statistiken bör han ha störst chans till bra placeringar på 5000 m och 2000 m hinder. Felix hoppar stav och där har han ett nysatt personligt rekord på hela 5.00! Ett resultat som lägger honom som trea i statistiken i P19 och absolut en medaljkandidat. Johannes hoppar tresteg och har där tuff konkurrens men klart goda chanser på en framskjuten placering. 

Felix var för första gången över 5 meter i helgen som var. Vi hoppas att det går lika bra på JSM! 
Foto: Deca Text & Bild 

I 17 års klassen har vi fyra aktiva, Helmi Hjortbäck i F17 och Shakeem Reid, Jonas Gustén och Marcus Johansson i P17. Helmi springer 100 m och 200 m och har de bästa årsbästat i båda grenarna och är precis som Elvira favorit i båda grenarna. Shakeem springer också 100 m och 200 m men får det lite tuffare om man ska tro statistiken. På 200 m är även Marcus och Jonas anmälda även om det inte är deras huvudgren. För Marcus är det även 300 m häck och längd som gäller och för Jonas längd och tresteg. I längdhoppet har Marcus en medalj från IUSM att försvara och Jonas har störst chans i tresteget där han ligger tvåa i statistiken. 

Helmi springer både 100 m och 200 m där hon är statistiketta! 
Foto: Deca Text & Bild 

Stort lycka till samtliga aktiva både på USM och JSM! 

Tillbaka