Kategorier
Nyheter

Vikingen representerat på förbundsårsmötet

I helgen var det inte bara Glasgow-läger utan också förbundsårsmöte i Söderhamn där tre vikingar var på plats som ombud för Göteborgsdistriktet.

Här är hela Göteborgsgänget på förbundsårsmötet!
Foto: Deca Text & Bild

Estelle Montler, ordförande Klas Forsberg och vice ordförande Ulla Lesser åkte under fredagen till Söderhamn för att representera Göteborg på årsmötet och för att plädera för den motion Ullevi Vikingen lämnade in till årsmötet.

Några stora omdiskuterade frågor som beslutades om under årsmötet var om det ska vara förbundsårsmöte varje eller vartannat år och där blev det en tydligt svar att årsmötet inte ville gå på styrelsens förslag på vartannat år så nuvarande struktur med varje år gäller även i fortsättningen. En annan fråga som var omdiskuterad var ny mästerskapsstruktur för ungdomar där styrelsen hade föreslagit att 15 åringar inte ska tävla i USM från och med nästa år utan ha regionsmästerskapen som mästerskap och att SM tävlingar (undantaget lag-USM) ska gälla för 16 åringar och uppåt. Det blev en återremiss på det förslaget vilket betyder att styrelsen får jobba vidare med frågan ytterligare ett år och komma med ett mer genomarbetat förslag.

Vad gäller den motion som Vikingen lämnade in till årsmötet så handlade den om att förbundsstyrelsen skulle få i uppdrag att tillsätta en utredning över hur ett framtida elitstöd ska kunna utformas och finansieras inom Svenska Friidrottsförbundet. Detta är en viktig fråga för många av våra elitaktiva och motionen bifölls. Det vill säga att styrelsen nu ska se till att en sådan utredning genomförs.

Mycket bra representerat och jobbat på årsmötet Estelle, Klas och Ulla!

Tillbaka