Kategorier
Nyheter

Träningslägret i Glasgow

I helgen som var hölls det traditionsenliga träningslägret i Glasgow för våra juniorer med hela 23 aktiva på plats och 3 ledare.

Ett kort men gott läger kan man sammanfatta det som. Lägret inledes på fredagen med avresa till Glasgow och bjöd på tre träningar totalt, två under lördagen och ett under söndagen innan hemresa till Sverige igen. Det var mycket bra energi på gänget på samtliga träningar och väl genomförda träningspass. Vi hade också sällskap under lägret av två aktiva från Hönö och två från Stenungsund.

På söndagen tittade solen fram en stund också!

För många är det här det första utlandslägret och ett bra tillfälle att få lära sig mer om hur ett träningsläger går till och vad som är viktigt att tänka på. Till exempel att sova och äta ordentligt för att orka träna och att vila lite mellan träningarna om det är två träningar på en dag så att man orkar pass 2 för dagen.

Ligger dom och vilar mellan passen eller är det cirkelstyrka?

Vädret var inte lika bra som förra året (18+ och strålande sol) utan bjöd på lite mildare temperatur och regn emellanåt. Under träningarna höll sig däremot regnet borta (till största del) och på söndagen tittade till och med solen fram en stund.

Det går bra att träna även om vädret inte är på topp!

Träningen var i stort sett lik det som annars görs på hemmaplan med lite små anpassningar för att kunna träna i den fina parken precis vid vandrarhemmet. Träningen bjöd på allt från volleyboll, löp- och hopp träning, snabba lopp, flås och cirkelstyrka och mycket mer. Förutom träningen blev det dessutom några besök inne i centrala Glasgow för lunch och middag. Söndagen bjöd även på ett kortare besök i Glasgow Art Gallery and Museum.

Här är ett av flera snabba lopp i en av flera branta backar i parken vi tränade i.

Lägret är en del i utvecklingen att klara av längre och fler läger framöver. Här näst är det Spanien och Nerja som väntar delar av gänget och sen blir det sommarläger i sommar för hela gänget!

Ser ut som att några tackade vädergudarna på söndagen?

Bra jobbat på lägret alla som var med!

Tillbaka