Kategorier
Nyheter

Både personliga rekord och världsrekord i helgen!

Helgen bjöd på tävlingar på flera ställen, både från Bohus, Mölndal och Varberg. Det blev flera personliga rekord under helgen men dessutom så bjöd tävlingarna i Mölndal på ett världsrekord!

Världsrekordet slogs av Vikingens Oscar Jansson som satte nytt rekord i M45 klassen när han hoppade hela 5.25 i Mölndal! Det är det högsta Oscar har hoppat sedan 2017! Dock en bra bit kvar till hans personliga rekord på 5.87 som var det svenska rekordet fram tills en viss Armand Duplantis hoppade högre. 

Oscar slog till med världsrekord i Stavhoppet i Mölndal! 
Foto: Deca Text & Bild 

Förutom Oscars superfina hopp på 5.25 i Mölndal så fick vi bland annat se fina trestegshopp. En som satte nytt personligt rekord i tresteg var Jonas Gustén som hoppade fina 13.68! Även i längdhoppet blev det långa hopp och där satte Macus Johansson nytt personligt rekord med 6.88! På sprintsidan blev det även där några personliga rekord, bland annat av 400m specialisten Alice Svantesson som sänkte sitt personliga rekord till 12.26 på 100m. Och just på 400m var Samuel Andreasson nära sitt personliga rekord när han sprang på 49.92 och satte nytt årsbästa. 

Jonas Gustén satte nytt personbästa i tresteg i helgen. 
Foto: Deca Text & Bild 

I Varberg på Getabocksspelen och Bohus på Jennylunds sommarspel var mest ungdomar och några juniorer i farten och även där blev det flera personliga rekord. En som slog till rejält var Matilda Skoglund i F14 som höjde sitt pers i diskus med flera meter till 27.00. 

Nästa helg är det Kungsbackaspelen och sen väntar USM och JSM helgen därefter!

Tillbaka